Espargaro: „Katedrala je jedna od mojih najboljih staza“

Španac je u Barseloni osvojio prvu pol poziciju za Suzuki, i drugu u svojoj karijeri, i oseća da bi staza u Assenu mogla odgovarati njegovom motociklu.

Aleix Espargaro: „Katedrala je jedna od mojih najboljih staza i mislim da će tu biti lepo za našu mašinu. Staza je uska sa mnogo promena pravca, što je savršeno za našu mašinu zahvaljujući šasiji i set-upu. U Kataloniji smo prvi put osetili koliko visoko možemo biti kada smo dobri, i biti prvi i drugi na gridu je neverovatno i daje nam neverovatan podsticaj. Naravno da i dalje treba da radimo kako bismo popunili određene praznine. Mi i dalje treba da redefinišemo nove specifikacije agregata i pronađemo još efikasniji set-up, zbog čega smo napravili testove. Osećam se pozitivno pred Assen, imamo konkutentan paket i staza je povoljna, tako da idemo da pružimo najbolje.“

 

 

Foto: suzuki-racing.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video