Espargaro iznenađen Suzukijevim performansama

Aleix Espargaro izjavio je da je iznenađen pervormansama Suzukijevog motocikla koji nisu oznaku GSX-RR, nakon što je ostvario četvrto najbolje vreme na jučerašnjem treningu.

Španac je odvezao 50 krugova, među kojima je najbrži bio 2:01.055 što je bilo svega 0,641s sporije od Valentina Rossija koji je prvi dan testiranja završio na prvoj poziciji.

Espargaro je u Sepangu testirao niz izmena koje je Suzuki napravio, među kojima je i redizajn samog modela, koji je nastao kao posledica testiranja u vazdušnom tunelu u Japanu.

„Napravili smo neka poboljašanja i mogu reći da je prvi dan testiranja za mene završen pozitivno. Staza je danas bila prljava i klizava, zbog čega mi je trebalo malo vremena da se opustim, ali sve u svemu, zadovoljan sam.“ rekao je Espargaro koji dodaje – „Konstantno radimo na poboljšanju motocikala, ali radimo korak po korak. Zaista sam iznenađen brzinom i performansama koje smo danas postigli.“

„Takođe, imao sam priliku da testiram motocikl u vlažnim uslovima, gde se pokazao veoma povoznim. Sutra ćemo podešavati motocikl, a onda ćemo raditi na tempu.“ – završava Španac.

Njegov klupski kolega Maverick Vinales završio je trening na devetoj poziciji, a njegovo najbolje vreme po krugu iznosilo je 2:01.317.7

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video