Espargaro: „Imao sam mnogo problema“

Bila je to teška trka za vozača Suzuki Ecstar tima Aleixa Espargara. U uvodnim krugovima videli smo Espargara kako se snažno bori da ostane sa vodećim vozačima i Španac je dobro startovao sa osmog mesta. Ali posle samo šest krugova on se našao u problemu sa svojom zadnjom gumom koja je počela da proklizava i uništla je njegovo ubzanje na izlazu iz krivina. Ovo je posebno problematično na izlazu iz poslednje krivine na brzi startni pravac, vozači su bili u mogućnosti da se sa lakoćom probiju pored njega. Probao je sve što je mogao, ali je na kraju Espargara prestigao brat Pol, prelazeći liniju na devetoj poziciji.

Sa 88. bodova u generalnom plasmanu, Espargaro je zadržao 11. mesto u šampionatu i ima četiri poena prednosti u odnosu na timskog kolegu Mavericka Viñalesa. Ulazak među pvih deset u šampionatu je još uvek ostvariv cilj jer Pol Espargaro ima samo 12. bodova prednosti nad starijim bratom.

Aleix Espargaro: „Ovo je bila teška trka, imao sam dobar start i mogao sam dobro da vozim tokom prvih krugova, održavajući kontakt sa vodećom grupom. Nažalost, nakon pet ili šest krugova, performanse zadnje gume u opale i imao sam mnogo problema sa proklizavanjem, što je sprečavalo moj motocikl da normalno ubrzava. Šteta, jer generalno, vikend je bio dobar za nas, napravili smo mnoga poboljšanja posle Japana i nadao sam se da ćemo moći da se borimo za više pozicije. U svakom slučaju važno je da smo našli neka nova rešenja i mi ćemo nastaviti sa ovim pristupom.“

 

 

 

Foto: suzuki-racing.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video