Espargaro: „8. mesto nije ono što ovaj tim zaslužuje“

Aleix Espargaro osvojio je vrednih osam bodova u Austinu za Suzuki Ecstar tim. Espargaro je trku završio na osmoj poziciji, 19 sekundi iza pobednika trke i on se nalazi na osmom mestu u generalnom plasmanu sa 13. bodova.

Aleix Espargaro: „Ne mogu da kažem da sam potpuno zadovoljan konačnim ishodom, sigurno je da smo smanjili jaz za pobednikom a to znači da smo bolji nego u Kataru, ali ja i dalje verujem da osmo mesto nije pozicija na kojoj ovaj tim zaslužuje da bude. Vikend je bio veoma promeljiv i iskusili smo mnogo nesigurnosti zadnjeg dela motocikla, slično onome što se događalo tokom trke u Kataru. Tim je zaista naporno radio da reši ovaj problem i sa podešavanjem i sa elektronikom, bilo čime što bi pomoglo, ali nismo mogli da pronađemo pravo rešenje. Međutim, važno je da stalno napredujemo. Znam da imam podršku fabrike i tima i to je na kraju dovelo do poboljšanja u odnosu na našu prvu trku, tako da moramo da budemo strpljivi i dosledni i uzeti koliko god možemo bodova u svakoj trci.“

 

 

Foto: suzuki-racing.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video