ERC: Kajetanowicz zapečatio pobedu u Austriji

Kajetan Kajetanowicz je uzeo pobedu u FIA ERC-u sa dominantnom vožnjom, pobedivši sa više od 7min razlike i bio je najbrži na svim etapama osim jedne u Austriji.
Poljski vozač vodio je sa 3.5min u drugom danu relija i završio je sa 7min 7.4sec prednosti u odnosu na sledećeg rivala Francuza, Robert Consani-a. Promenljivi uslovi na Internacionalnom Janner reliju su učinili trkanje opasnim za mnoge Kajetanowicz-ve rivale i dosta vozača je završilo u snegu i ledu.
Vozač Lotus Rally team, Kajetanowicz u svojoj Ford Fiesti R5 osvojio je nagradu od 7000e za pobedu u ERC-u i putuje u Letoniju sledeceg meseca.
„Ovo je najbolji vikend ikada, fantastično, neverovatno je i hvala celom mom timu i sponzorima“ – rekao je Kajetanowicz.
Consani u Peugeot 207 S2000 završio je na visokom drugom mestu i osvojio je nagradu u iznosu od 6000e. Alexey Lukyanuk je uzeo treće mesto posle iznenadnog povratka posle očajnog starta na reliju.
Beloruski vozač izgubio je vise od 5min na otvaranju relija kada se motor Ford Fieste R5 pregrejao primoravši ga da stane i da ceka da se ohladi.
Lukyanuk je pao na 23. mesto ali se vratio fenomenalnim vremenima i pobedniku relija uzeo najbolje vreme na poslednjoj etapi. Beloruski vozac je nagrađen sa trofejom Colin McRae ERC Flat Out kao i sa 5000e.
ERC Šampionat se nastavlja 6. februara sa relijem Liepaja u Letoniji.

 

Video