ERC: Kajetanowicz vodi, Breen se slupaoKajetan Kajetanowicz

Kajetan Kajetanowicz je izdominirao prvim danom Janner rally trkom Evropskog Rally Šampionatau Austriji, ostvarivši najbolje vreme na svih deset etapa, dok se Irski as Craig Breen slupao usled snežnih uslova na stazi.

Sneg koji je napadao u velikoj količini, učinio je stazu veoma zahtevnom ali je Kajetanowicz uspeo da je savlada i sada on i njegov suvozač Jarek Baran vode sa gotovo 4 minuta prednosti nad Francuzom Robert Consaniem, koji je iza sebe ostavio Jaormir Tarabusa na trećoj poziciji, sa 2 minuta i 37 sekundi zaostatka.

Nepovoljni uslovi udaljili su mnoge sa staze, a među njima je bio i Breen koji se slupao dva kilometra pred kraj etape u Pierbachu. Njegov Peugeot Rally Academy 208 T16 skliznuo je nizbrdo sa puta, gde je ostao nasukan.

Irac će startovati ponovo pod Rally 2 pravilima i nada se da će osvojiti vredne bodove, s obzirom da je van konkurencije za pobedu.

Reli će trajati još osam etapa koje kroz austrijske planine vode do Freistadta.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video