Epizoda četiri – The Doctor

Valentino Rossi sedi u samom cetru svog vrtloga. Uspeh na stazi, upotpunjen je sjajnim karakterom, jedinstvenom privlačnošću u svetu sporta kao i verovatno najvišem mogućem profilu nego što je ijedan moto trkač imao u Grand Prix istoriji.

‘The Doctor’ se prvo pojavljuje u žutom čoporu, veselim slovima, brojem ‘46’ i nekim logoom iz crtaća. Međutim, slavlja nakon trka, jedinstvena dostignuća tokom devet osvojenih svetskih šampionata, potpomogli su tome da se Rossijev profesionalni imidž okarakteriše kako zabavnim, tako i bezobzirno konkurentnim. Prava ironija u MotoGP-u je ta da je ta figura lakomislenosti i zabave, zapravo najsmrtonosniji i najuporniji rival na bojnom polju.

Šta je ‘The Doctor’? Da li je to igra na količinu Dr Rossija u Italiji? Referenca za Rossijev uzvišen položaj u ovom sportu? U ovoj najnovijoj epizodi ‘Valentino Rossi: The Doctor Series’, još jednom pitamo najuži krug iz Tavullije, o Valentinovoj tranziciji od željnog i uzbudljivog trkača, do šampiona, idola, ikone i onoga koji je prava vrednost u čitavoj MotoGP industriji. U dosadašnjem serijalu, videli smo Rossija predstavljenog kao Najbolji Svih Vremena, videli smo njegova iskustva u Mugellu, kao i njegovo privatno igralište na Ranču. ‘The Doctor’ govori o stvaranju i rastu tog čoveka, iz pogleda ljudi koji su prisustvovali svakom tom trenutku njegove slave, uspona ili padova.

‘The Doctor’ je Valentino onakav kakvog mi svi mislimo da poznajemo i sa kakvim živimo tokom dve MotoGP decenije. Od menjanja timova i raznih pobeda, kao onog debija sa Yamahom u Welkomu. Možda ste upoznati sa nekim od ‘The Doctor’ priča, ali obavezno pogledajte pravu stranu Valentina Rossija.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video