Epizoda četiri – The Doctor

Valentino Rossi sedi u samom cetru svog vrtloga. Uspeh na stazi, upotpunjen je sjajnim karakterom, jedinstvenom privlačnošću u svetu sporta kao i verovatno najvišem mogućem profilu nego što je ijedan moto trkač imao u Grand Prix istoriji.

‘The Doctor’ se prvo pojavljuje u žutom čoporu, veselim slovima, brojem ‘46’ i nekim logoom iz crtaća. Međutim, slavlja nakon trka, jedinstvena dostignuća tokom devet osvojenih svetskih šampionata, potpomogli su tome da se Rossijev profesionalni imidž okarakteriše kako zabavnim, tako i bezobzirno konkurentnim. Prava ironija u MotoGP-u je ta da je ta figura lakomislenosti i zabave, zapravo najsmrtonosniji i najuporniji rival na bojnom polju.

Šta je ‘The Doctor’? Da li je to igra na količinu Dr Rossija u Italiji? Referenca za Rossijev uzvišen položaj u ovom sportu? U ovoj najnovijoj epizodi ‘Valentino Rossi: The Doctor Series’, još jednom pitamo najuži krug iz Tavullije, o Valentinovoj tranziciji od željnog i uzbudljivog trkača, do šampiona, idola, ikone i onoga koji je prava vrednost u čitavoj MotoGP industriji. U dosadašnjem serijalu, videli smo Rossija predstavljenog kao Najbolji Svih Vremena, videli smo njegova iskustva u Mugellu, kao i njegovo privatno igralište na Ranču. ‘The Doctor’ govori o stvaranju i rastu tog čoveka, iz pogleda ljudi koji su prisustvovali svakom tom trenutku njegove slave, uspona ili padova.

‘The Doctor’ je Valentino onakav kakvog mi svi mislimo da poznajemo i sa kakvim živimo tokom dve MotoGP decenije. Od menjanja timova i raznih pobeda, kao onog debija sa Yamahom u Welkomu. Možda ste upoznati sa nekim od ‘The Doctor’ priča, ali obavezno pogledajte pravu stranu Valentina Rossija.