Enea Bastianini na Hondi

Moto 3 početnik godine, Enea Bastianini se proslavio tokom početka nezvaničnog treninga u Valensiji u četvrtak. Šesnaestogodišnji Italijan doveo je KTM na 3 podijuma ove sezone i ove godine ostaje sa Gresinijem u njegovom povratku Honde u 2015. godini.

„Zaista sam uživao prvog dana testiranja“ , rekao je Bastianini koji je odvozao 53 kruga. „Honda je potpuno drugačiji motor od onog koji sam pre vozio, a danas na ovaj možemo da se prilagodimo samo vozeći. Preciznije rečeno, odmah mi se dopalo ponašanje šasije. Tokom prvog dana, pokušali smo da pronađemo osećaj sa motociklom, pa smo odmah počeli da pravimo izmene na njemu kako bi motor prilagodili mojim potrebama. Sutra nastavljamo isto ovako.“

Gresini je jedan od mnogih Moto3 timova koji nisu objavili vremena, ali je Red Bull KTM – Karel Hanika je najbrži od onih koji jesu. Testiranje se nastavlja u utorak.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video