Enduro legenda Knight debituje na Dakaru

Enduro legenda i četvorostruki šampion sveta David Knight konačno će napraviti svoj debi na Dakar Rally-u 2016. o kojem se mnogo pričalo, ali na iznenađenje mnogih on će upravljati četvorotočkašem.

Knight će voziti automobil zasnovan na platformi sa BMW motorom, pod dvogodišnjim ugovorom sa Beady Race.

On je godinama govorio o svojim interesima za uzimanje učešća u famoznoj trci, posebno od kada se preselila u Južnu Ameriku, gde bi mu njegovo enduro iskustvo moglo dati prednost. Međutim, uvek se predpostavljalo da će voziti dvotočkaša, i sa njegovim vezama sa Red Bull-om i KTM-om mnogi su predpostavljali da bi se za njega pronašlo mesto u fabričkom timu.

Knight ipak naglašava da je i dalje posvećen dvotočkašima, i dok učestvuje u brojnim Baja i pustinjskim trkama automobila kako bi se pripremio za Dakar, on nastavlja da se takmiči u glavnim Superenduro, Enduro i Extreme Enduro događajima.

dakar
Foto: beady.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video