Moto trke

Enduarance trke mopeda – 6 sati zabave na 50 ccm

Da li ste kao klinci sanjali da se sa svojim Tomos motorićem trkate. Neki su se i trkali, ali je sve to bilo improvizovano. Sada su Tomose i slične mopede zamenili skuteri koji dolaze sa istoka, ali zašto se ne bismo skupili i ponovo zaverglali stare Tomose koji stoje negde na tavanu?

Entuzijasti su se okupili i osmislili nešto novo – Trke izdržljivosti na mopedima. Jedan motor, tri takmičara i šest sati zabave na stazi koja je prilagođena mopedima. Ne zvuči loše.

Ideja je da se tokom 2017. godine organizuju četiri trke ovog tipa. Na svakoj trci može učestvovati do 40 mopeda, a ograničenja nema. Bitno je samo jedno – moped koji ima vazdušno hlađenje mora da izdrži šest sati trkanja. Dozvoljeno je uraditi i generalnu na stazi, ali pazite se, za to vreme vas sporiji mogu obići, pa ćete biti u problemu.

Svaki tim broji tri takmičara i mehaničare koji su tu da doliju gorivo ili zamene gume. Vozači se mogu menjati neograničen broj puta, ali je važno da se svako od vozača nađe na stazi u nekom delu trke.

Startnina za ovu trku bi bila simbolična, da bi svako ko želi mogao da uzme učešće u trci. Cilj je da se dobro zabavimo, ali i vidimo ko je najbrži. U šampionatu ne mogu učestvovati skuteri.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

 • Nikola Milanovic

  Da lepo je sve to i slazem se…..Ali ima jedan problem moramo malo da suzimo izbor po klasama tj da se odvojeno takmice Apenci 15ice i svi za manuelnim menjacem a odvojeno Automatici i automacki menjaci…Takodje bi uveo i Puch-a i ostale mopede…
  I jos nesto mislim da je to sa 3 vozaca malo apstraktno….Mislim da treba da budu samo kruzne trke od nekoliko krugova 10-20 kao u kartingu….

 • trkers

  Nikola, takva trka se već vozi u okviru šampionata Srbije, u Moto klasik disciplini.

 • Luka Tubić

  Bilo bi ekstra da se napravi , ali gde mislite staze da napravite ?

 • Nikola Milanovic

  Da ali samo za D6ice i to ima mozda 5/6 takmicara voze se mislim isto 4 trke.
  Treba se napraviti nesto tako za Automatike i ostale mopeda sa automackim menjacem ili sa 1 brzinom tipa Puch……

 • Luka Tubić

  Gde se prijavljuje ???

 • Nikola Milanovic

  Kakve prijake ko zna dal ce to uopste da se odrzi…jos je za to rano

 • Aleksandar

  Ljudi, hoce li biti nesto od ovoga, da se spremimo na vreme? 😀

Video