Emotivan rastanak Ferrarija i Alonsa

Fernando Alonso rekao je da mu je poslednja trka koju je vozio za Ferrari bila vrlo emotivna. Ferrari je u četvrtak objavio da on napušta tim i da na njegovo mesto dolazi Sebastian Vettel. Kada su ga pitali kako se oseća zbog odlaska, on je odgovorio da je shvatio da napušta tim onog trenutka kada su ga mehaničari pustili da pokrene bolid.

„Bilo je emotivno, najgori momenat bio je u boksu, kada sam uskočio u kola, pokrenuo motor, a mehaničari su stajali tamo sa peškirima na 20 sekundi do polaska. Video sam lica 2 čoveka na prednjim gumama kako su me gledali sa sjajem u očima, a to je bilo vrlo teško. Bilo je teško ubaciti u prvu brzinu i početi krug “ rekao je Alonso.

Kada mu je rečeno da je njegov povratak u McLaren nekada bio nezamisliv, pitali su ga koje su šanse da se jednog dana vrati u Ferrari.

“ Ne znam. Mislim da to trenutno nije opcija jer očigledno ako kažeš doviđenja, ne misliš da se vratiš nakon 5 minuta. Prešao sam iz Renoa u McLaren, zatim se vratio u Reno, potom otišao u Ferrari i sada u McLaren. Čini mi se da mi ljudi koji rade sa mnom ostavljaju jedna vrata otvorena, iako je to suprotno od onog što kažu – da sam težak za saradnju, ali na kraju uvek mogu da se vratim tamo gde sam radio i to je dobar znak.“

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video