Ekstrom pobedom potvrdio titulu za Audi

Mattias Ekstrom je pobedio na Hockenhemringu nakon što je oteo pobedu Jamie Greenu u završnici trke.

Ekstrom je odmah na startu preuzeo vođstvo nakon lošeg starta timskog kolege Muguela Moline. Molina je zatim doveo u pitanje svoju trku pritiskajući previše u drugoj krivini.

Kao i uvek, trka je bila podeljena na dve strategije. Dok je Ekstrom startovao na „sporijim“ pneumaticima, Green je od starta krenuo sa mekšom komponentom kako bi preuzeo vođstvo.

Greena su u stopu pratila četvorica vozača koje je predvodio Merceds C kupe Pascala Wahrleina.

Presudno je bilo što su krugovi na opcionim gumama bili sporiji od očekivanih pa je Green uspeo da stvori 11 sekundi prednosti nad Wehreinom, Scheiderom i Farfusom.

Nakon prvog pit stopa Ekstrom je lako istopio 25 sekundi prednosti koje je imao Green. Sa sobom je sve vreme vukao i Mikea Rockenfellera. Kasni izlazak bezbednosnog vozila, koji je izazvao Daniel Juncadella, samo je produžio neizbežno, a to je pobeda Ekstroma.

Nedavno krunisani šampion Marco Wittmann je osujetio pokušaj Scheidera da završi peti. Dok su BMW i Audi vodili borbu, Paul di Resta je uspeo da se ugura i zauzme četvrto mesto. Di Resti je malo falilo da čak dođe i do podijuma kada su se Green i Rockenfeller borili za drugo mesto. Međutim šampion iz 2010. godine je uspešno odbio napade i tako sačuvao treće mesto.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video