EKO Racing team Vesnić putuje u Austriju na Salzburgring

Sledeća trka u šampionatu centralne Evrope po drugi put se vozi u Austriji a nakon RedBull ringa na red je došao klasik, Salzburgring. Na žalost boje ekipe braniće samo Rudi Pešović u svom BMW-u dok lider šampionata Milovan Mikica Vesnić zbog kvara na motoru svoje Vauhxall Vectre STW ovoga puta će imati ulogu vođe tima.

Podsetićemo Vas da nakon četiri trkačka vikenda u sezoni 2015 i osam odvezenih trka Vesnić ima skor od sedam pobeda i jednog šestog mesta te je ubedljivo prvi u okviru serije. Ova prednost srpskom automobilisti je dala dovoljno „vazduha“ da se studiozno posveti reparaciji svog trkačkog automobila kako bi predupredio sva neprijatna iznenađenja za kulminaciju sezone koja nastupa u avgustu i septembru. Pešović je uspeo da stigne do jedne pobede i uz konstantna mesta na podijumu u korak prati svog timskog kolegu. Trka u Austriji je odlična prilika da se Pešović učvrsti na poziciji broj dva i mirno uđe u završnicu šampionata.

„Bodove koje eventualno osvojim na Salzburgringu jesu bitni ali to nije glavni razlog našeg puta u Austriju. Bez problema smo mogli da propustimo ovu trku ali preovladala je moja želja za vožnjom.“ – izjavio je Pešović red polazak u Austriju – „Nikada nisam nastupao na Salzburgringu i ovo je odlična prilika da i ovu veliku želju ostvarim. Ekipa je pauzu iskoristila da nakon napornog početka sezone „osveži“ BMW-a koji je ponovo u punoj trkačkoj „kondiciji“. U Austriju putujemo potpuno spremni i verujem da ću uživati u svakom sekundu za volanom.“

„Vektra nije spremna ali to nije razlog da Pešoviću „uskratimo“ nastup na Salzburgringu. Ja imam dosta kilometara na ovoj stazi i veoma dobro je poznajem. Vozio sam ovde ETCC sa BMW-om a u okviru Renault Clio V6 CUP-a imam više nastupa i jednu pobedu. Pokušaću da to svoje iskustvo podelim sa Rudijem i da se na kraju zajedno radujemo novom uspehu EKO Racing Team-a. Za ovu trku imamo i novu „smešu“ Dunlop pneumatika što će nam dodatno pomoći da ostvarimo cilj.“ – poručio je Milovan Vesnić.

Po programu organizatora Pešović će imati priliku da se upozna sa stazom u petak na nezvaničnim treninzima. Prvi zvanični trening se vozi u subotu 25. jula u 08h a trka je zakazana istog dana u 13h55. Dan kasnije trening se vozi u isto vreme a trka nešto kasnije, u 15h20. Ove godine CEZ takmičenja na Salzburgringu voze se kao prateća serija šampionata Nemačke u automobilizmu, DTC-a.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video