EKO Racing lagano do novih bodova

Prema očekivanjima Milovan Vesnić i Rudi Pešović, vozači EKO Racing Team Vesnić, bez većih problema osvojili su prve dve poziije na prvoj ovonedeljnoj trci šampionata centralne Evrope voženoj na stazi Zalužani kraj Banja Luke.

Dominacija srpskog turing tima najavljena je već na dva zvanična treninga, a nastavljena je i kasnije na samom takmičenju. Glavni konkurenti iz serije CEZ su izostali, a ostali vozači jednostavno nisu mogli ozbiljnije da ugroze Vesnića i Pešovića čiji su automobili funkcionisali fantastično na pretoplim Zalužanima.

Vozači EKO Racinga su poveli od starta i do cilja u laganom tempu držali stvari pod kontrolom ne „trošeći“ previše ni sebe ni automobile.

„Odradili smo ono što smo zacrtali.“ – izjavio je Vesnić odmah nakon završetka trke – „Banja Luka nam je malo jači trening. Testiramo nove Dunlop pneumatike i postavke automobile a novi bodovi u okviru šampionata centralne Evrope kompenzovaće one koje smo nepravedno izgubili u Austriji.“

I Pešović ima slično mišljenje – „BMW nas je izdao na drugoj trci u Mađarskoj. Sada ponovo funkcioniše besprekorno i nadam se da će tako biti i sutra. To je jedino što nas zanima pred mnogo zahtevniju trku u Slovačkoj koja je na programu za dve nedelje.“

Pred ekipom je danas još jedna trka sa početkom u podne.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video