Auto trke Formula 1

Ecclestone: VN Italije je spremna da se preseli u Imolu

Prvi čovek Formule 1 kazao je da je organizacija trke u Italije spremna da ode na stazu Enco i Dino Ferrari ukoliko Nacionali autodrom u Monci ne dobije zeleno svetlo.

Prema važećem ugovoru, ovo je poslednja godina organizatorima trke za VN Italije koja će se održati na Nacionalom autodromu ukoliko ne dođe do novog dogovora sa prvim čovekom FOM-a. Angelo Sticchi predsednik italijanskog auto kluba kazao je da je uveren da će ove strane postići dogovor, ali da je Imola spremna da preuzme organizaciju ukoliko pregovori i zvanično propadnu.

„Mi moramo da sagledamo sve stvari. Tako da ako se trka ne desi u Monci biće sigurno održana u Imoli. Za sada ništa ne znam da li će trka ostati u gradu blizu Milana. Oni znaju kada je rok za poslednji odgovor. Nadam se da se stvari neće menjati.“ izjavio je Ecclestone.

On je ovom prilikom dodao da je Imola spremna za održavanje VN Italije.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video