Auto trke Formula 1

Ecclestone: Mercedes i Ferrari mogu da unište F1

(L to R): Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W06 and Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF15-T on the grid. 01.11.2015. Formula 1 World Championship, Rd 17, Mexican Grand Prix, Mexixo City, Mexico, Race Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Batchelor / XPB Images

Način na koji su Mercedes i Ferrari blokirali plan uvođenja jeftinog motora u šampionat su znak da oni brinu samo o sopstvenom uspehu a ne o budućnosti sporta, smatra Ecclestone.

„Mi pomažemo proizvođačima. To Ferrariju neće mnogo smetati zbog njihovih motora koje proizvode. Ali pomaže Mercedesu. Znači ovako – uništićemo Formulu 1, ako tako želite, zbog proizvođača koji će napuštati takmičenje kao što su i ostali napustili u trenutcima kada im je bilo teško – BMW i Toyota su napustili takmičenje kada im je odgovaralo.“ Ovo Ecclestone navodi jer prema njegovim rečima traži način kako da se spasi šampionat.“Mi hoćemo da spasimo šampionat, a oni gledaju da ga spašavaju samo zarad svog dobra.“

Ecclestone i predsednik FIA Jean Todt su nedavno dobili mandate da predlože promene vladajućim strukturama F1, zbog krize sa kojim se isti suočava. Taj potez se nije naročito dopao timovima, a Ecclestone otkriva da je Ferrari pisao FIA i izrazio zabrinutost u vezi sa svim promenama koje bi se kosile sa trenutnim ugovorom između tiomova i upravljačkog tela F1.

foto:motorsport.com

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video