Ecclestone bi diskvalifikovao Rossija

Bernie Ecclestone je izjavio kako bi, da se on pita, diskvalifikovao Valentina Rossija nakon incidenta sa Marquezom koji se dogodio oktobra u Maleziji.

Podsećanja radi, Valentino Rossi je nakon ovog incidenta kaženjn s tri kaznena poena, što je uslovilo da titulu napada sa poslednje startne pozicije u Valensiji.

Mišljenja o ovom incidentu su podeljena, a čelnik Formule 1 kaže kako su čelnici MotoGPa postupili totalno pogrešno, te da bi on istakao crnu zastavu.

U intervjuu za Gazzeta Ecclestone je rekao – „Rossi bi bio diskvalifikovan. Trebao je dobiti crnu zastavu. Ono što se dogodilo bilo je potpuno pogrešno. To je upozorenje za Formulu 1.“

„Dozvolite mi da dam jedan primer. Recimo da se Ferrari bori za titulu, a neki od Mercedesovih vozača im blokira put sa jednim od svojih ‘privatnih’ timova. Šta bi se desilo?“

I dok se glavni čovek F1 ne slaže sa odlukom čelnika MotoGP-a, podsećamo da je Vettel pružio podršku Rossiju, dok je Massa potez okarakterisao kao totalno pogrešan.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video