Formula 1

Dženson Baton: Suzuka će pokazati sve slabosti McLaren bolida

Dženson Baton kaže da svi u timu priželjkuju promenljivo vreme u Japanu predstvojećeg vikenda, obzirom da Suzuka obiluje brzim krivinama koje nikako ne odgovaraju njihovom bolidu.

Jedna od najvećih slabosti MP4-29 bolida je da je previše nestabilan u promenama pravaca pri velikim brzinama – osobina koja je neophodna za Suzuku.

„Mislim da nam brže staze manje više odgovaraju, kao što je Brazil, ali Suzuka može biti jako teška za nas u ovom trenutku. Šteta je što unapred nemamo čemu da se nadamo na predstojećoj trci, ali na nama je da pokušamo da unapredimo bolid koliko je to moguće. Postoji par sitnica koje će nam pomoći.“

Baton veruje da problem sa brzim krivinama imaju zbog nedostatka sile prijanjanja. Taj problem ih muči cele sezone.

„U blazim krivinama bolid je poprilično dobar, ali kada dođe do oštrog zaokreta nema nas nigde.“

„Postoje sjajni planovi sa sledeću godinu.“

Na pitanje da li je osetio unapređenja na bolidu i da li se možda nada nekom podijumu ove sezone Baton je odgovorio: „Mislim da ćete nas teško videti na podijumu ove godine. Nemamo brzinu za to, tako da dolazak na podijum je uslovljen greškama bržih timova.“

 

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video