Dvestoti start za Haydena

Nicky Hayden će za vikend po 200. put startovati na MotoGP trci, ovog puta kao jedini američki vozač na „domaćem terenu“. Tridesettrogodišnji amerikanac debitovao je 2003. godine za Repsol Hondu, dve godine kasnije osvaja prvu pobedu, da bi se tokom 2006. godine borio za naslov prvaka sa Valentinom Rossijem.

Hayden je najveći problem imao kada su MotoGP motori prešli na 800 kubika, a on je prešao na problematični Ducati s kojim je pet godina „bio u ljubavi“. Sa Desmosedici RR-om je bio samo tri puta na pobedničkom postolju.

Kentucky Kid se prošle sezone vratio na Hondu, ali u Asparove redove. Na Hondi otvorene kategorije i s povredom zgloba, nije mogao mnogo toga da uradi, ali je ove godine spremniji da na motoru RC213V-RS pokaže šta ume.

Hayden je izjavio kako dvestoti start ne smatra prevelikim uspehom, već da je to samo broj. Međutim, on ističe da je svakako ponosan na tu brojku, ali je ponosniji na to što je još uvek „gladan“ pobeda.

Takođe se osvrnuo na promene koje su se dogodile tokom godina njegove karijere, a prema njegovim rečima najveće su one u elektronici. Najvećim „šokom“ u karijeri smatra 2006. godinu, kada je Rossi uzeo titulu i ostvario san o uzimanju pet uzastopnih titula.

„Nas dvojica smo vozači sa dugim karijerama i danas smo najstariji na gridu. Međutim, moram da kažem da ne postoje dva mlađa vozača koji vole motore baš kao Valentino i ja. Ako postoji jedna stvar koja nam je zajednička, to je naša strast ka motorima.“ rekao je Nicky.

Ostaje nam još tri dana da vidimo šta će Nicky postići u Americi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video