Dvaput Davies na Laguna Seci

Chaz Davies ušao je u istoriju, zabeleživši duplu pobedu u Laguna Seci, prvu za Panigale. Ducatiju su ovo 11. i 12. pobeda na ovoj stazi.

U prvoj trci Davies je dobro startovao, te je od samog starta zadao tempo koji Kawasakijevi vozači nisu uspeli da isprate. Na kraju petog kruga Davies je imao razliku od 1,6 sekunde i gotovo da je sve bilo jasno. Za to vreme iza njegovih leđa vodila se borba Kawasakijevog dvojca. Na kraju iz ovog duela kao pobednik izlazi Sykes, dok je Rea zauzeo treću poziciju.

Drugi Ducati, na kome je Davide Giugliano, stigao je na cilj kao četvrti, ostavivši iza sebe Jordi Torresa na poziciji pet.

U drugoj trci Davies je od samog starta priredio isti scenario kao u trci jedan, ali ovog puta nije mogao mnogo da pobegne, te je njegova prednost na kraju trke iznosila 1,4 sekunde ispred Tom Sykesa i Jonathan Reae na Kawasakiju, tako da smo dobili gotovo preslikano pobedničko postolje.

Aprilijini vozači Jordi Torres i Leon Haslam vodili su bitku tokom svih 25 krugova trke, koju su završili na pozicijama četiri i pet, ispred usamljenog Badovinija na BMWu.

Sledeća Superbike trka vozi se za dve nedelje u Maleziji, na stazi Sepang.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video