Dušan Borković u novoj sezoni WTCC šampionata

Danas je u prostorijama AMSS održana press konferencija povodom nastupa u još jednoj sezoni WTCC šampionata, našeg predstavnika Dušana Borkovića. Predstavnicima medija obratili su se predsednik AMSS, Mirko Butulija, generalni direktor AMS Osiguranja, prof. dr Vučeta Mandić, generalni sekretar AMSS, Predrag Đurđev, kao i direktor Centra za motorna vozila AMSS, Milan Božić.

DSC_3415

DSC_3420

Predstavnici Auto moto saveza Srbije i AMS Osiguranja naglasili su da će u narednoj godini auto i moto sport, kao i bezbendosno preventivne akcije biti u fokusu ovih kompanija. „Posebno mi je zadovoljstvo što su AMS Osiguranje i Centar za motorna vozila AMSS, koje je osnovao Auto moto savez Srbije, u prilici da profitom koji su ostvarili u slobodnoj konkurenciji pomognu jednog ovakvog asa, kakav je Dušan Borković. Smatram da je još jedan od najboljih načina da se odužimo svim našim klijentima upravo pomaganje svih pojedinaca i klubova koji nas kvalitetno promovišu u svetu. Nedavno smo bili na skupštini FIA Evrope u Dohi i njihovi predstavnici sa Srbijom najviše povezuju upravo Auto moto savez Srbije i Dušana Borkovića“, rekao je Mirko Butulija.

DSC_3433

Dušan Borković zahvalio se svim prisutnima na ogromnoj podršci, kao i AMSS-u i AMS Osiguranju što su stali iza njega i prepoznali kvalitet koji će u najvećoj meri doprineti razvoju i promociji auto sporta na svetskoj sceni, ali i celoj Srbiji.

DSC_3423

Na pitanje novinara u kom automobilu će se naći sledeće godine, popularni Duca je odgovorio:

„Još uvek nemamo detaljnu informaciju da li će to ostati Chevrolet ili neki drugi auto. Po medijima se provlačila priča da ću nastupati u Hondi, ali to nije ništa sigurno. Hondi odgovaraju spore staze, a tih staza ima više u šampionatu. Dosta je brža na startu, dok Chevrolet ima bolju aerodinamiku, ali zbog ovih stvari što sam naveo voleo bih da se oprobam u Hondi.“ – izjavio je Dušan Borković.

DSC_3436

Borković će put nove WTCC sezone krenuti u martu mesecu, kada ga već 7. i 8. marta 2015. godine na stazi Termas de Rio Hondo u Argentini očekuje prva trka prestižnog WTCC šampionata.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video