Auto trke ETCC

Dušan Borković dočekan u Pančevu

Dušanu Borkoviću, novom ETCC šampionu i dvostrukom nosiocu evropske titule, rodno Pančevo priredilo je večeras nezaboravan doček, a na gradskom trgu okupilo se oko 1.000 građana.

U emotivnom govoru Dušan Borković je podsetio da je kao dečak sanjao ovakve profesionalne uspehe i karijeru.

„Večeras mi posebno nedostaje moj otac, kojem mnogo dugujem. Nadam se da me gleda i čuva, a ovu titulu posvećujem njemu i celoj porodici“, rekao je Borković koji nije krio suze.

Među svojim planovima za budućnost Borković je najavio i povratak na svetsku automobilsku scenu, dobio je brojne ponude, a konačnu odluku doneće u narednim mesecima.

„Presrećan sam, pre 21 godine sam krenuo odavde sa kartingom, uložio sam mnogo truda i drugi put postao prvak Evrope. Ako nastavim u ovom ritmu mislim da ću ostvariti svoje snove i biti najbolji i u svetskom šampionatu. Mislim da mi je tu mesto.“ rekao je Borković.

Doček je počeo emitovanjem video poruka čestitki i podrške koje su evropskom šampionu uputili najbolji teniser sveta Novak Đoković, NBA košarkaš Boban Marjanović, glumac Nikola Kojo i vozači WTCC šampionata Norbert Michelisz, Tom Coronel i Robert Huff.

Predsednik AMSS Mirko Butulija istakao je da je Borković ostvario veliki uspeh za auto-moto sport u Srbiji.

„Veliki je uspeh u ovom skupom i zahtevnom sportu imati samo predstavnika, a kamoli šampiona. Ostvario je nešto što smo mislili da je nemoguće, opravdao je naše poverenje. Hvala mu što nas je sve učinio ponosnima“, rekao je Butulija.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov kazao je da je Dušan Borković još jednom pokazao da je Pančevo sportski grad, kao i da su Pančevci talentovani na svim poljima i da imaju borbeni, sportski duh koji je prepoznat širom sveta.

„Ponosni smo na Dušana, radujemo se i slavimo njegove uspehe koji su izvanredni i jedinstveni u istoriji automobilizma Srbije, koji je takav patriota i lokal patriota da uvek s ponosom ističe odakle je i nosi svoj grad Pančevo u srcu. On je još jednom pokazao i dokazao da je Pančevo neosporno grad vrhunskih sportskih šampiona“, izjavio je Pavlov.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video