Moto trke World SBK

Dupla titula za Kawasakijeve vozače

Osvojivši drugu poziciju u jučerašnjoj WSBK trci u Kataru, Jonathan Rea došao je do Superbike titule. Kenan Sofuoglu osvojio je Superspor titulu još ranije, tako da su obe titule pripale Kawasakijevim vozačima.

Reu je u pohodu na titulu mogao da ugrozi samo njegov timski kolega Tom Sykes, ali mu to nije pošlo za rukom. Jednu trku do kraja razlika među njima iznosi 55 poena.

Sykes međutim još uvek nije osvojio drugu poziciju, predstoji mu borba sa Daviesom koji u odnosu na Sykesa ima svega pet poena manje.

Turčin Kenan Sofuoglu još jednom je dominirao u Supersport klasi i trku pre kraja ima 67 poena više u odnosu na Krummenachera. Vicešampion međutim još uvek nije poznat, jer je razlika među Krummenacherom i Cluzelom samo tri poena.

06441_r7_ambience

Na Superbike kalendaru ostala je još samo današnja noćna trka u Kataru. Supersport klasa startuje od 17:15, a Superbike od 19 časova.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video