Moto trke World SBK

Dupla pobeda za Reu u Australiji

Kawasakijev vozač Jonathan Rea zabeležio je 40. WSBK pobedu na otvaranju sezone u Australiji i krenuo ka cilju koji niko još nije ostvario – tri titule u nizu.

Rea je u prvoj trci muku mučio sa Daviesom, kog je na kraju nadmašio za svega 0,042 sekunde. Iza njihovih leđa borba se vodila i za treću poziciju, a kao pobednik dueal izašao je Sykes sa 0,032 sekunde prednosti u odnosu na Lowesa koji zamalo Yamahu nije doveo do podijuma.

U drugoj trci Rea je nadmašio Daviesa za samo 0,025 sekundi. Ovog puta Melandri je zabeležio treću poziciju uz zaostatak od 0,249 sekundi za prvoplasiranim.

Roberto Rolfo došao je do pobede u WSS klasi uz čak sekundu prednosti u odnosu na drugoplasiranog Mahiasa. Treća pozicija pripala je Westu, koji je uvek dobar na ovoj stazi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video