Dupla pobeda za Rea, van der Marku dupli podijum

Drugi dan WorldSBK-a na legendarnoj TT stazi u Assenu, u Holandiji je bio neizvestan, koji je još jednom podigao publiku na noge, dok su vodeći vozači ostali zaključani do poslednjeg kruga, kada je Jonathan Rea (koji je uzeo pobedu u prvoj trci nad Chazom Daviesom) uzeo još pobedu. Par je zabeležio isti rezultat kao u trci 1.

Pobeda Rea u trci 2 je prvi dupli podijum postignut na Assenu, koji ga je učinio nauspešnijim vozačem u WSBK trkama koje su se održale u Assenu, donoseći mu seriju od najboljih 9 uzastopnih podijuma u karijeri.

Još jedan hrabar potez kroz pretposlednje skretanje jeste potez holandskog vozača Michaela van der Marka, koji je zgrabio dupli podijum sa još jednim trećim mestom, posle guranja u stranu Leona Haslama (Aprilia Racing Team – Red Devils). Britanac je uzeo 13 poena uz 4. mesto.

Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) je ponovo poveo u ranim krugovima, pre nego što je pao na 5. mesto, ispred Jordija Torresa (Aprilia Racing Team – Red Devils), koji su se žestoko borili da se oporave od još jednog prosečnog početka, i zauzimajući 6. mesto.

Sylvain Guintoli (Pata Honda World Superbike Team) je završio jedno mesto više, nego što je u trci 1, donoseći svojoj CBR1000RR SP  sedmo mesto, ispred Xavija Foresa (Aruba.it Racing – Ducati Superbike Team), dok je Alex Lowes, koji je imao mnogo bolju trku na svom Voitcom Crescent Suzukiju, završio na 9. mestu. Deseto mesto je pripalo Leonu Camieru, koji je doneo svojoj MV Agusta Reparto Corse mašini još jednu solidnu poziciju u top deset.

Od 11. do 15. pozicije bili su vozači Matteo Baiocci (Althea Racing), Ayrton Badovini (BMW Motorrad Italia), David Salom (Team Pedercini), Leandro Mercado (Barni Racing), i Roman Ramos (Go Eleven Kawasaki).

Nico Terol (Althea Racing) se srušio u četvrtom krugu, bez povrede, dok se Randi de Puniet povukao još jednom sa svojim Voltcom Crescent Suzukijem.

Sledeće dve trke ovogodišnjeg WSBK šampionata će se održati na još jednoj kultnoj stazi – Imola, 10.maja.

 

Foto: www.worldsbk.com

Video