Dupla pobeda Kawasakiju

Prvu trku dana na stazu Marco Simoncelli vozili su vozači SBK klase, a Tom Sykes je svoju 27. pol poziciju, pretvorio u 25. pobedu u karijeri.

Sykes je odmah sa starta poveo trku i na poziciji broj jedan se zadržao tokom cele trke duge 21 krug. Za njim su preko ciljne linije prošli timski kolega Jonathan Rea i Chaz Davies na Ducatiju, koji su do pozicija došli kroz žestoku borbu koja se odvijala do poslednje krivine.

Davide Giugliano doveo je drugi fabrički Ducati do četvrte pozicije. Najbolje plasirana Aprilija bila je ona na kojoj je bio Leon Haslam, na petoj poziciji, dok je „povratnik“ Max Biaggi doveo drugu Apriliju do šeste pozicije.

Badovini je u prvoj trci doveo BMW do sedme pozicije, Pirro je bio osmi, a Guintoli deveti. Poslednji u prvih deset bio je Francuz van der Mark na Hondi.

U drugoj trci bilo je dobrih borbi, ali Kawasaki dolazi do još jedne pobede, ali je ovog puta glavni akter bio Jonathan Rea. Ducatijev Davide Giugliano pružio nam je dobru trku i tokom pet krugova nalazio se na prvoj poziciji. On je do te pozicije stigao obišavši sa treće pozicije Kawasakijev dvojac.

U 12. krugu trke, Italijan je pao pod pritiskom Jonathana Reae, gubi poziciju i poredak se do kraja trke nije menjao. Prvi je kroz cilj prošao Rea, a Giguliano drugi.

Iza njihovih leđa vodila se dobra borba, iz koje je kao pobednik i osvajač treće pozicije izašao Leon Haslam na Apriliji, koji je iza sebe ostavio Chaz Daviesa i pobednika prve trke Toma Sykesa. Pred kraj trke Biaggi obilazi Torresa i trku završava na šestoj poziciji.

Pozicija osam pripala je Pirru, koji je na svom Ducatiju prošao kroz cilj ispred Hondinog dvojca Guintoli-van der Mark.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video