Moto trke MotoGP

Dupla Moto2 titula – Johan Zarco

U pomalo dosadnoj trci Moto2 klase u Maleziji, Francuz Johan Zarco došao je do pobede i druge uzastopne Moto2 titule. Ovim potezom Zarco je posao prvi vozač u istoriji Moto2 klase koji je uzeo dve titule.

Ne samo da je jedini koji je osvojio duplu titulu u Moto2 klasi, nego je i jedan od retkih koji su osvojili duplu titulu u srednjoj klasi. Zarco je takođe i jedini Francuz koji je uspeo da osvoji više od jedne titule u svetskom šampionatu.

Podsećanja radi, Zarcu je bilo dovoljno da pobedi i ne razmišlja o plasmanu drugih vozača, kako bi postao šampion trku pre kraja šampionata. To se i dogodilo.

Zarco je u direktnom duelu nadmašio Morbidellia i stigao do pobede na stazi Sepang. Morbidelli je kasnije ušao u duel i sa Folgerom, kog je uspeo da nadmaši u borbi za drugo mesto.

Četvrta pozicija pripala je Baldassarriju, koji je nadmašio domaćeg vozala Syahrina. Osvojivši šestu poziciju Luthi je izgubio sve šanse da se bori za titulu.

Iza Luthia naređali su se Marquez, Vierge, Marini i Vinales.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video