Moto trke World SBK

Duel klupskih kolega na prvoj trci

Aktuelni šampion svetskog superbike prvenstva, Jonathan Rea, porazio je šampiona iz 2013. godine i svog klupskog kolegu Toma Sykesa u direktnom duelu jutros na stazi Chang International Circuit na Tajlandu.

Sykes je jednim delom trke vodio, ali ga je Rea obišao sredinom trke i više se nije vraćao na drugo mesto. Pred sam cilj trke, Sykes je pokušao da napadne, ali mu to nije pošlo za rukom jer se Rea odlično odbranio.

Osvajač pol pozicije, Michael Van Der Mark na Hondi nije imao dobar start, tako da je trku završio nekako usamljen na trećoj poziciji i s peharom u ruci. Njegov klupski kolega Nicky Hayden je u 11. krugu pretrpeo kvar na motoru, zbog čega je bio primoran da se povuče.

Ducatijev dvojac Chaz Davies i Davide Giugliano vodio je zanimljivu borbu za četvrtu poziciju, sve dok Giuglianu nije pustila zadnja guma, usled čega je pao nekoliko krugova pre kraja, zbog čega je ostao bez bodova.

Markus Reiterberger, novajlija na BMWu, imao je odličnu početničku trku. On je svoj Althea BMW uspeo da dovede do pete pozicije, ispred Yamahinog dvojca Lowes i Guintoli. Reiterbergerov timski kolega Jordi Torres završio je trku na osomoj poziciji, dok su dve Aprilije RSV4 na kojima su bili Alex De Angelis i Lorenzo Savadori završili na poslednje dve pozicije u prvih deset.

Druga Superbike trka vozi se u nedelju od 10 časova.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video