Ducati završava trening na prvom mestu

Najbrži tokom prve dve noći u Kataru, Ducatijevi vozači, nisu vozili trećeg dana usled loših vremenskih prilika na stazi Losail.

Međutim, GP15 je svoju snagu pokazao tokom prva dva dana. Podsećamo, prvog dana Andrea Iannone je bio najbrži, dok je drugog dana Dovizioso zauzeo vodeću poziciju i to na tvrđoj zadnjoj gumi.

„Veoma smo zadovoljni treningom u Kataru jer smo bili veoma brzi i na novim i na korišćenim gumama.“ rekao je Dovizioso – “ Prava je šteta što danas nismo izašli na stazu jer je u planu bila simulacija trke, ali kiša je stvorila nemoguće uslove.“

„U svakom slučaju, sezonu nismo mogli bolje da započnemo. GP15 je već na početku veoma brz i siguran sam da se u trci možemo veoma dobro pokazati. Atmosfera je već sada mnogo bolja i želim da se zahvalim svom timu Ducati Corse i svim momcima iz boksa.“ – rekao je prezadovoljni Dovizioso.

Iannone je glavnu ulogu imao u subotu uveče kada je bio najbrži od svih vozača i zajedno sa Doviziosom onemogućio Marquezu da postigne najbrži krug.

„Prezadovoljan sam kako smo odradili ova dva dana, jer su rezultati nesumnjivo pozitivni.“ rekao je Iannone koji je prešao u fabričku ekipu nakon dve godine provedene u Pramac Ducati ekipi. „GP 15 je popravio utisak o Ducatiju, ali sam razočaran što test nismo uspeli da završimo na pravi način.“

„Za danas smo imali kompletno razrađen plan za unapređenje nekih sitnica koje bi nas dodatno ubrzale, ali ja sam optimista. Jedva čekam da se za desetak dana vratimo na stazu i da pokažemo šta možemo.“

Na stazu u Kataru se vraćamo 26. marta kada ćemo videti koliko je Ducati zaista moćan.

foto: crash.net

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video