Ducati neće ostati bez goriva

Gašenje dva Ducatija odmah nakon prolaska kroz cilj povuklo je sumnju da je smanjenje količine goriva glavni razlog zbog kog je Ducati stao.

Međutim, uoči treće runde MotoGP šampionata u Argantini, drugoplasirani iz Austina, Andrea Dovizioso kaže da razlog gašenja nije nedostatak goriva, već drugi problem o kom ne želi da govori.

Bilo kako bilo, Ducati i dalje ima prednost od dve litre goriva u odnosu na Hondu i Yamahu, a dvojac iz Italije trenutno zauzima pozicije dva i četiri u šampionatu.

Dovizioso se pored priče o gorivu dotakao i performansi novog Ducatija. On je izjavio da motor ide puno bolje u odnosu na prethodnu sezonu i da su putanje koje sada voze totalno drugačije u odnosu na one od prethodne sezone.

Naravno, dodao je i da je potrebno dodatno unaprediti taj motor, ali je reč o sitnicama. Sitnicama u odnosu na ono što je učinjeno, ali krupnim stvarima u odnosu na ono što im je potrebno za borbu za podijum.

foto: Crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video