Ducati GP16 biće spreman za Sepang

Glavni menadžet Ducati Corse tima Gigi Dall’Igna je objavio da će se u 2016. godini vozači čak četiri tima naći na motociklima proizvođača iz Italije.

Aspar će se pridružiti Pramac Racing timu, Asparu i fabričkom Ducati timu u borbi sa proizvođačima motocikala iz Japana. U ponedeljak je Dall’Igna rekao da Dovizioso i Iannone nove motocikle neće dobiti do februara, kada se vozi test u Sepangu, a takođe je potvrdio i da će Petrucci i Redding u 2016. godini voziti na fabričkim motorima.

Gigi Dall’Igna je rekao da se novi model neće značajno razlikovati u odnosu na model za 2015. godinu, te da će Pramac možda dobijati neke delove unapred, kako bi testirali pre nego što se delovi postave na motocikle fabričke ekipe.

Novinari su ga upitali i zašto Aspar nije testirao u ime fabrike tokom 2015. godine, na šta je on odgovorio da motocikli moraju biti isti da bi testiranje imalo smisla. Kako su modeli GP15 i GP16 veoma slični, u Ducatiju misle da će ovo biti izvodljivo, što nije bio slučaj sa motociklom ove godine.

Iako GP16 još uvek nije spreman, vozači Pramac tima će dobiti GP15 na kome su debitovali danas u Valensiji. Vozači Avintia tima, Hector Barbera i Loris Baz, naslediće Pramacove GP14.2 motocikle.

Suzuki je takođe najavio da će novi motori biti spremni za Sepang.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video