Moto trke MotoGP

Ducati GP15 tek na drugom Sepangu

Ducati GP15
Ducati GP15

Nakon odluke da model GP15 predstavi tek naredne godine, svi su verovali da će Ducati iz svoje gareaže već na prvom testu u Sepangu isterati novi model GP prototipa. Za kasnije predstavljanje novog modela odlučio se novi direktor Ducati Corse Gigi Dall’Igna koji je izjavio da bi višeo voleo da novi model izbaci tek kada bude imao sve informacije, i da ne želi da dva puta radi isti posao.

Gigi je najavio da će Ducati GP15 biti predstavljen tokom treninga u Sepangu, u februaru, ali nije naglasio tokom kog treninga, jer se oba održavaju istog meseca. Iako smo svi bili mišljenja da će to učiniti već na prvom treningu, sve deluje kao da ćemo do 23. februara čekati da vidimo Ducati GP15.

Danilo Petrucci, vozač Pramac Ducati tima je izjavio kako će Dovizioso i Iannone test voziti na modelu GP14.2, dok će novi model na čijem se razvoju naporno radi, svetlost dana ugledati tek sredinom februara. Kako je prvi test zakazan za period između četvrtog i sedmog februara, vrlo je očigledno da će premijera na stazi biti dve nedelje kasnije, od 23. do 26. februara sledeće godine.

Nakon Sepanga, jedini zvanični predsezonski test održaće se 29. marta u Kataru. Mali broj zvaničnih testova može biti korak nazad za Yamahu i Hondu kojima je, za razliku od Ducatia, Suzukija i Aprilije, zabranjeno da vrše privatne testove.

Iz Ducatia tvrde da će GP15 predstavti možda pomalo kasno, ali kako tvrde, oni rade pravu stvar u pravu vreme. Na nama je da sačekamo i da vidimo da li su u pravu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video