Drugi dan u Soko Banji

Nakon dve voženje vožene juče po kiši, danas je takmičare u Soko Banji na sedmoj trci šampionata dočekao dan po suvom.

U popularnoj klasi mali N juče se po kiši najbolje snašao Luka Kotorčević, ali Jovan Lazarević danas nije časio časa, uspeva da najbrže odveze stazu oba puta i trku u Soko Banji završava na prvoj poziciji. Druga pozicija pripala je Nikoli Jovanoviću koji je bio sporiji 1,078 sekundi u odnosu na Lazarevića. Treći na podijumu bio je Zoran Milisavljević. Đorđe Ristić i Luka Kotorčević završili su na pozicijama četiri i pet.

Trku klase hibrid obeležilo je izletanje Predraga Lambaše, koji je ubrzo uspeo da sredi svoj automobil i odveze trku do kraja. Lambaša je juče bio najbrži, ali usled izletanja nije uspeo da ponovi uspeh i prvo mesto pripalo je Viktoru Davidovskom, dok se Lambaša popeo na drugi stepenik pobedničkog postolja, a Danijel Panić došao je stigao do pehara za treće mesto. Mihajlo Sreten Marić završio je trku na poziciji četiri.

U klasi 1400 N pobednik jučerašnje trke Vuk Radenković nije startovao, a Miloš Brkić uspeva da postavi najbrže vreme i dođe do pobede. Lazar Miladinović zauzeo je poziciju dva.

Dejan Ilić Dženinks ponovio je uspeh od juče i dolazi do pobede u klasi 4 do 1400 kubika E1, ostavivši iza sebe Srđana Jeftića, Životu Milića i Slavoljuba Jakovljevića.

U klasi sedam do 2000 kubika N i A Aleksa Radojković dolazi do još jedne pobede, ispred Vlade Kostića i Nebojše Janoševića. U klasi 2000 E1 Dragan Balačkić bio je usamljen, jer je njegov konkurent Željko Đunisijević odustao od vožnje nakon jučeršanjeg izletanja.

U klasi 10, OPEN, preko 2000 kubika jedini takmičar bio je Dragan Stanojević.

foto: Predrag Lambaša

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video