Auto trke Drift

Druga runda Adria Drift serije

Parking AUTOPREVOZA u Čačku sa spektakularnim brojem posetilaca koji su začinili stvarno veliku atmosferu u  već, po pitanju drifta, kultnom Čačku. Više od 4.000 navijača bili su svedoci odličnih vozačkih sposobnosti driftera iz regiona –  Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Bugarske i Grčke. Pored staze 54 Show’n’Shine automobila zasijalo je savršenom lepotom na prolećnom suncu. U pauzama je bilo puno akcije moto stuntera.

„Atmosfera ovdje u Čačku je neverovatna, sezona nije mogla da krene na bolji način od ovoga, rekao nam je Drej, direktor Adria Drift serije i dodao “ Tradicionalna  staza poznata je većini takmičara i skoro sve borbe su bile neizvesne. Nešto slično tome, možemo očekivati 14.jula u Zagrebu. Menadžer Adria Drift serije Aleksandar Jokić dodao je “ da je Adria Drift serija u Čačku samo  podigla drift  scenu u Srbiji na jedan viši nivo. “

HumarK_2015-05_DriftCacak-3073

Final Four (polufinala)  su bila izazov za sva četiri takmičara. Marko Brkljačić (HR) je  imao neki nedovršeni posao od prošle godine na stazi sa slovencem Urošem Berdajsom (SLO)  iz Berdajs Drift Team-a u BMW E36 Compact, od koga je izgubio prošle godine  na SDC-u. Ovaj put Brkljačić je vozio bolje i nastavio  je  sve do finala gde je vodio veliku borbu sa grčkim šampionom Anastasiosom Charkasom (GR) iz Charkas Drift Crew u BMW E30. Veliki je izazov za oba vozača je bilo to što su u svojim bitkama bili preblizu i bilo je teško  utvrditi konačnog  pobednika od strane sudija, što je dovelo do višestrukog ponavljanja i to čak tri puta. Tokom svoje treće bitke Brkljačić je vozio samo  za nijansu bliže  Čarkasu i uzeo je  pobedu.

„Uvek je lepo da se takmičim ovde u Čačku, ali ove godine još više, u ovoj  novoj regionalnoj  Adria Drift seriji. Stvarno sam sretan što sam pobedio, jer je konkurencija bila veoma jaka“-  rekao je Marko Brkljačić, pobednik 2.Rounde u Čačku.

HumarK_2015-05_DriftCacak-2989

Sledeća runda se održava u Zagrebu već 14. Juna, a zatim driftere iz regiona dočekuje Beograd na Adi Huji 6.septembra. Poslednji stop ove sezone bice u Ljubljani 15.oktobra.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video