Druga pobeda Nassera Al-Attiyaha

Nasser Al-Attiyah ostvario je svoju drugu pobedu na Dakar reliju, vozeći za tim MINI ALL4 . Vozač svetskog reli šampionata vodio je skoro celih 9.000 kilometara koji su voženi kroz Argentinu, Čile i Boliviju.

Njegova druga pobeda nakon one 2011. godine kada je vozio za Volkswagen, a ove godine bio je oduševljen time što je bio 35 minuta ispred vozača Toyote Giniel de Villiersa.

„Prošle godine kada sam bio na podijumu, obećao sam da ću se vratiti i pobediti. Uspeo sam da održim to obećanje. Bilo je jako teško voditi u trci od samog početka i održavati vođstvo kroz ceo reli“ rekao je Nasser.

„Pogotovo zato što je trka bila jako teška. Veoma sam zadovoljan ovim fantastičnim rezultatom i hteo bih da se posebno zahvalim mehaničarima i celom mom timu na odličnom poslu koji su odradili tokom ove dve nedelje. MINI ALL4 je fantastičan automobil i bilo je lepo voziti ga. “

Osim Al-Attiyaha vozači Mini-ja bili su treći, četvrti i peti –  Krzysztof Holowczyc, Erik van Loon i Vladimir Vasilyev, označivši tako petu uzastopnu pobedu tog tima na Dakaru.

S druge strane, Peugeotov veliki povratak zapravo je bio razočaravajući, jer je Carlos Saintz rano odustao, a Stephane Peterhansel nije ušao u najboljih 10.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video