Druga pobeda Cluzela u nizu

Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse) trijumfovao je sa stilom u WSS klasi u Misanu. On je pretvorio pol poziciju u treću pobedu u 2015, i desetu pobedu u njegovoj WSS karijeri. Francuz je postavio novi rekord Marco Simoncelli staze od 1’38.239 i preko ciljnje linije prešao sa 1.525s prednosti u odnosu na svoje rivale.

Drugoplasirani  PJ Jacobsen (Core Motorsport Thailand Honda) jurio ga je tokom cele trke ali nije bio u mogućnosti da postigne tempo trocilindarske MV Aguste.

Lorenzo Zanetti (MV Agusta Reparto Corse) i Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) vodili su ozbiljnu borbu za poslednje mesto na podijumu. U poslednjem krugu Sofuoglu ubrzo nakon obilaženja Zanettija kada se činilo da će osvojiti treću poziciju pravi grešku i pada, vraća se u trku i završava je na 11. poziciji.

Gino Rea (CIA Landlords Insurance Honda) je osvojio 4. poziciji isped ushićenog Alexa Baldolinija (Race Department ATK #25 MV Agusta) koji je u poslednjem krugu pokupio 5. poziciju Fabiju Menghiju (VFT Racing).

Christian Gamarino bio je sedmi na Team Go Eleven Kawasakiju ispred Riccarda Russa (CIA Landlords Insurance Honda), Marca Faccanija (San Carlo Puccetti Racing) i Martina Cardenasa (CIA Landlords Insurance Honda).

 

 

Foto: omnicorse.it

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video