Auto trke Drift

DriftBorba: “Simfonija iz pakla!”

Detroitska masa,svrsishodno izgrađena – pedantno napravljen Ford Mustang RTR. Italijanski stil i bljuvanje vatre poput Godzille oživeli su zahvaljujući veštim momcima iz Japana. Sudar kultura, inženjerskih teorija i fosilnih goriva, desio se po napuštenim asfaltnim ulicama napuštenog Russian Village u Japanu. Izaberite va[e oružje dok gledate kako se ova dva ratna logora formiraju za Battledrift – rat drifting svetova.

Borbena zona: ostrvo izgubljeno u vremenu, inače poznato kao Niigata Russian Village. Smešteno u dalekom uglu Japana, Russian Village su često posećivali lokalni vikendaši. Kako su oni prestali da dolaze, tako je selo počelo da gubi na značaju, napušteno od strane svih. Sada je samo misteriozno, istorijsko mesto. Dve zaraćene strane u ovm ratu, dva najodlikovanija i najpoštovanija driftera u svetu, Vaughn Gittin Jnr i njegov svetski poznat 2016 Ford Mustang RTR & Daigo Saito i njegov jedinstveni Drift Lamborghini Murcielago sa V12-motorom i pogonom na zadnju osovinu.

LARY7634

I tako su se njih dvojica susreli: šampion  Formule Drift Serijala, šampion Svetskog Drift Serijala i D1GP Svetski Šampion Vaughn Gittin & višestruki D1 Grand Prix Šampion i Formula Drift šampion Daigo Saito. Sa prvim ubrzanjem, dvojica vozača započela su svoje borbe prsa u prsa, u svojim kolima od nekoliko stotina konjskih snaga, koji su širili plavi dim od zapaljenih guma i visoko-oktanskih isparenja. Njih dvojica su se borila za prevlast, dok je njihove automobile često delilo samo nekoliko milimetara od sudara.  Predivno i brutalno u isto vreme – ova dva vozača i njihove mašine su priuštili neverovatan drifting sprektakl kakav svet još nije video, a Monster Energy kamere, uspele su da naprave sjajne snimke i fotke.

“Sjajno sam se proveo dok sam vozio rame uz rame sa Daigom i njegovo ludilo od Lamba,” rekao nam je Vaughn Gittin nakon izlaska iz njegovog Mustanga. “Konstantno sam čekao priliku da se približim i tada sam mogao da čujem neverovatne zvuke tog njegovog Lamba, u odnosu na mog Mustanga RTR.Obojica smo bili duboko na skali obrtomera, a zvuci koje smo zajedno proizvodili, bili su kao simfonija iz pakla. Daigo je jedan od najboljih vozača na svetu i vozač kojeg sam oduvek jako poštovao. Obojica zapravo imamo vrlo sličan agresivni stil, tako da je bilo idealno spojiti nas na ovakvom projektu.Celo iskustvo je bilo legendarno!! Koristiti napušteno rusko selo kao igralište sa Daigom, bilo je super zabavno.

CHEN1861

“I, znate šta?” dodao je Gittin. “Naša dva sutomobila su zapravo bila savršeni sklop u nastupu. Kada su u pitanju težina, dimenzije i konjske snage, ove mašine su prilično izjednačene. Kao i mnoge Touge vožnje, nismo imali popravne vožnje, što je značilo NULA prostora za greške, što je bilo potpuno ludilo, a da budem iskren i pomalo zastrašujuće! Put je bio strm i jedva je imalo prostora za jedan auto, a kamoli dva, ali nekako smo uspeli. Nakon nekoliko prvih vožnji, samo sam želeo da nastavim!”

Daigo Saito dodao je o bici sa Gittinom u njegovom Mustangu: “Takav drifting sa Vaughnom je bio fantastičan. Naše automobile često su delili milimetri od sudara, tako da je bilo prilično opasno. Da smo smanjili u nekom trenutku tu minimalnu razdaljinu, doživeli bismo ozbiljan sudar. Ali nismo. I to je od svega bilo najbolje! Drifting kroz nesvakidašnje selo, kao i kroz planinski prilaz, bilo je izazovno. Bilo je jedinstveno – američki drift auto protiv evropskog drift automobila u Japanu, a najnoviji model Mustanga koji je Vaughn doveza, bio je toliko jak i snažan da je tačno izgledao kao američkii snagator! Bilo je sjajno pridružiti se Vaughnu i Monster Energy filmskom projektu, po prvi put ovde u Japanu. Snimanje je bilo naporno, ali sam uživao u svakom trenutku, obzirom na to koliko volim da vozim. Srećan sam što sam deo ovog filmskog projekta i nadam se da će se svima svideti!”

izvor: Monster Energy

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video