Auto trke Drift

Drift stiže i u Mladenovac

Mladenovac – Tjuning stajling klub iz Beograda i Gas Tjuning Tim već sada su spremni za organizaciju nove velike manifestacije iz sveta automobilizma koja će se održati na stazi Bataševo kod Mladenovca prvog vikenda u septembru.

Odlično pripremljena i pregledna staza za sve posetioce nalazi se u neposrednoj blizini centra Mladenovca do koje se iz pravca Beograda može stići auto putem (54 km) ili iz pravca Ralje, preko Avale (56 km). Inače, ovaj kraj, poznat je kao jedan od najlepših predela u Srbiji, izuzetno je bogat prirodnim lepotama, kulturno – istorijskim spomenicima, kao i poznatim banjama i izvorima mineralnih voda. Gostima i brojnim turistima pruža se lepa prilika da „intermeco“ u iščekivanju dešavanja na stazi iskoriste za  upoznavanje svih  bogatstva ove regije i uvek gostoljubive domaćine.

Najava organizatora da su učešće prijavili takmičari iz Austrije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Turske, uz domaće “snage” dovoljna su garancija za novi kvalitetan sportski događaj.

Veliki sportski događaj 3. i 4. septembra biće prilika da zaljubljenici u drifterske “bolide” vide još nebrojeno pratećih, izuzetno zanimljivih sadržaja. Moćni automobili potpuno ili delimično preuređenih karoserija, sa pojačanom snagom motora i za volanom još hrabrijih vozača uz vredne organizatore kojima nijedan detalj nije nevažan neće, to je sigurno, ravnodušnim ostaviti nijednog od nekoliko hiljada posetilaca koliko se očekuje pored staze Bataševo.

Prvog dana takmičenja na programu je druga trka domaćeg SDC šampionata, sutradan, u nedelju četvrta runda regionalne Adria drift serije.

Uz popularni drift taksi neće izostati i mini izložba u stajlingu, performansi na motociklima, hostese i puno dobre zabave.

Program u subotu i nedelju počinje od 12 časova.

foto: Marina Trmčić

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video