Auto trke Drift

Drift sezona počinje u Čačku

Tuning styling klub iz Beograda organizovaće 21. i 22. maja 2016. god. u Čačku “Serbian Drift Championship” (SDC) i „Day of champions“ , drift trke za pomoć ugroženima u ovogodišnjim poplavama u tom gradu i okolini, tokom kojeg će biti održane automobilske trke i izložba VW automobila.

Deo prihoda od ulaznica namenjen je nastradalima od poplava u Čačku odnosno žiteljima Konjevića, Preljine i Preljinske Baluge, a drugi, manji deo, ustanovi za dnevni boravak dece, omladine i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak” iz Čačka.

Manifestacija će biti održana na stazi autoprevoza u Čačku, a sudije u drift trci ocenjivaće ugao automobila pri prolasku kroz krivinu, blizinu prilaska kliiping tačkama, liniju i opšti utisak, a meri se i brzina. Poenta je da se automobil ne sme „ispraviti“ tj. vratiti u položaj kojim bi pri normalnoj vožnji(bez drifta) prošao kroz krivinu. Sudije odlučuju koji će vozač proći dalje tako što ocenjuju vožnju oba vozača tokom cele staze.

Kao glavni zadatak ove godine tuning styling klub najavljuje podršku poboljšanju bezbednosti saobraćaja i podsticanju mladih učesnika u saobraćaju da povećaju osećaj odgovornosti. “ULICA NIJE TRKAČKA STAZA” slogan je koji će dominirati na drift trkama i tuning styling izložbi, koje nas očekuju 21. i 22. maja u Čačku i kojim u klubu žele da podignu svest mladim vozačima koliko je važna bezbednost saobraćaja. Drift vikend trajaće od 12 do 18 sati.

Na manifestaciji će se okupiti i članovi “VW kluba Srbija“, motociklisti, a biće održana i izložba automobila i vozila sa „najboljom muzikom“. Posetioci će moći da učestvuju u „drift taksiju“ i svako ko želi, moći će da se provoza stazom kao suvozač i tako pomogne u humanitarnoj akciji.

Više od 45 takmičara iz Turske, Bugarske, Grčke, Severnog Kipra, Slovenije, Hrvatske i Srbije prijavilo se za „drift trku”.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video