Auto trke

Drag trke ubrzanja kao zvanična disciplina u Srbiji?

Drag trke, trke ubrzanja ili poznatije kao 1 na 1 trke, uskoro bi mogle postati zvanična auto disciplina Sportskog auto i karting saveza Srbije.

Godinama unazad, vozači ovih trka bili su prinuđeni da se takmiče isključivo na trkama u okruženju, a najbliža destinacija i takmičenje bilo im je na avio pisti u Osijeku. Danas su se u prostorijama SAKSS-a sastali čelnici ove discipline Esad Došljak, Ivan Vulović, kao i mnogi drugi, kako bi sa sekretarom Goranom Toromanom precizirali uvođenje nove A10 discipline, koja bi postala zvanična disciplina u kalendaru takmičenja.

sastanak

toroman

Već duži period Srbija nije imala dobro organizovanu Drag trku ubrzanja na 402m, a poslednji put održana je na aerodromu Batajnica ako se dobro sećamo davne 2007 godine, odnosno 2008. na ulicama Novog Beograda.

Iskreno se nadamo da će konačno doći do pravih rešenja, kako bi publika i ljubitelji ovi discipline imali priliku da se oprobaju sa svojim automobila, kao što to rade takmičari kružne, brdske, reli ili slalom discipline.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video