Dovizioso: “Verujem da možemo da se borimo za titulu“

Andrea Dovizioso veruje da ima potencijal da se bori sa imenima kao što su Marc Marquez i Valentino Rossi za krunu MotoGP svetskog šampionata.

Bivši svetsk šampion klase 125GP izjavio je ovu hrabru izjavu tokom nedavnog Sepang MotoGP testa u Maleziji.

Vozeći unapređeni Desmosedici GP14.3, Dovizioso je bio brz i konkurentan, kao i njegov novi timski kolega Andrea Iannone, koji je bio impresioniran završivši kao treći najbrži iza Repsol Honda dvojca Marqueza i Danija Pedrose.

Ducati je predstavio svoj radikalno novi GP15 Desmosedici u Italiji, motocikl sa novim položajem motora, potpuno novom šasijom, novim izduvom i oplatom.

Sa ovim motociklom fabrika iz Bolonje računa na borbu sa Hondom i Yamahom u 2015, a šef Ducatija Gigi Dall’Igna izjavio je da će im glavni cilj ove sezone biti da osvoje makar jednu trku.

Ducati je poslednji put pobedio kada je Casey Stoner trijumfovao ispred domaće publike na Phillip Islandu 2010. godine.

Ali Dovizioso ima velika očekivanja u 2015. pred svoj prvi test potpuno novog Desmosedicia u Maleziji sledeće nedelje.

Dovizioso: „Čekam novi motocikl za sledeći test i jako sam uznuđen zbog novog projekta. Uvek sam govorio da nisam očekivao da toliko napredujemo u odnosu na prošlu godinu i pre toga nikada nisam verova da možemo da se borimo za titulu. Ali sa poboljšanjima iz prošle godine kao i ovim sada, verujem da možemo da se borimo za šampionat. To ne znači da će biti ove godine jer moramo da probamo novi motocikl a i konkunentni su veoma brzi. Kada promenite nešto veliko kao što je novi motocikl, svašta može da se dogodi.

Na pitanje u kojoj oblasti se nada da je GP15 najviše napredovao, ne treba se čuditi da Doviziosov odgovor ukazuje na upravljanje.

„Skretanje, uvek. Moramo da radimo na još nekim oblastima, ali je skretanje ključna tačka. Ako od početka skretanje bude bolje onda će biti lakše poboljšati sve male stvari u svim odlastima na motociklu.“

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video