Dovizioso veruje da će Ducati biti konkurentan

Ducati tim se sprema za borbu ovog vikenda na Motul Grand Prix Japana, u 15. rundi MotoGP Svetskog šampionata 2014. godine.

Staza u Motegi ima neobičnu konfiguraciju, sa nizom dugih pravaca praćenih tesnim krivinama predstavljaće pravi test za kočnice motora i njihovo ubrzanje.

Istorijski gledano, Ducati tim je postizao dobre rezultate u Japanu, naročtio četiri pobede Lorisa Capirossia i Casey Stonera, koji je svoju prvu svetsku titulu osvojio sa Ducatijem baš u Motegiu 2007. godine.

Andrea Dovizioso voli stazu u Japanu, gde se na podijumu pojavio u sve tri kategorije, a niz je započeo pobedom u klasi 125cc 2004. godine, dok se Cal Crutchlow našao u prvom startnom redu 2012. godine, ali prošle godine nije mogao bolje od sedmog mesta.

Dovizioso: “Motegi je staza koja mi se sviđa. Mislim da naš GP14 opet može biti konkurentan u Japanu jer smo u poslednje četri trke bili konkurentni na stazama sa potpuno različitim karakteristikama. Tako da u Motegi idemo veoma motivisani”.

Italijanski vozač je dodao: “Tamo sam postizao dobre rezultate u MotoGP klasi, naročito 2010. godine kada sam osvojio pol poziciju, moju jedinu pol poziciju do sada u MotoGP-u, a zatim sam trku završio na velikom drugom mestu”.

Crutchlow: “Posle dobrih rezultata u Aragonu, radujemo se odlasku u Japan, gde imam dosta fanova, i nadam se da ćemo nastaviti da napredujemo. Zadovoljan sam radom momaka u timu i očigledno je da smo u boljoj formi nego ranije. Motegi je malo čudna staza zbog jakih kočenja, ali to je dobro za mene i biće zanimljivo videti kako će se stvari odvijati”.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video