Dovizioso: Svi imitiraju Rossija

Loša sreća na početku sezone za Andreu Doviziosa. Dva incidenta u Argentini i Teksasu sigurno su uticala na njegovo raspoloženje, kao i sve češće pominjanje da će Jorge Lorenzo preći u Ducati umesto jednog od dvojice Ducatijevih vozača.

„Jorge je trenutno najjači na stazi, pobedio je Rossija na stazi i to mnogo govori o njima.“ rekao je Dovizioso u intervjuu za La Repubblica.

„Iannone je jako brz i dokazuje moje strepnje od prošle godine. Desmosedici je konačno dovoljno jak i brz da je konkurentan pa za sada nema potrebe za daljim poboljšanjima.

„Dovizioso je zatim podelio i svoje mišljenje o kolegama: „Pohvale, ukrašavanja i te gluposti ostavljam drugima jer nisam za hvalospeve kao oni. Rossi je stvorio stil koji je neponovljiv. To što drugi vozači u padoku pokušavaju da crtežima na kacigi, usiljenim šalama ili agresivnijom vožnjom i veselim stavom po svaku cenu imitiraju Rosija; to nije za mene.“

O konfliktu Marquez-Rossi-Lorenzo Andrea Dovizioso je izrazio čuđenje zbog njihovog ponašanja na stazi:

„U nekim trenucima se više oseća tenzija: na podijumu, na konferencijama. Od njih trojice sam očekivao da će na stazi biti agresivniji jedni prema drugima. Možda je zapravo samo pitanje trenutka. Najbitnije je da kad se to desi ne budeš u sred te borbe i da ostaneš na motoru. Postoji mogućnost da ću to uraditi u nekom trenutku, bez kajanja.“ rekao je Dovizioso o mogućnosti da se povuče iz takmičenja.

“ Osvojio sam Svetski kup, trkao sam se rame uz rame sa najboljima, uvek sam dao sve od sebe. Nemam za čime da žalim.“

Video