Dovizioso: „Ovo mi zaista nije trebalo“

Poslednje četiri trke bile su neobično teške za Andreu Doviziosa koji je poznat po svojoj konstantnosti u trkama. Dva pada i tehnički problemi suprotnost su njegovim vožnjama za tri podijuma u prve tri trke. Od tada bilo je nekoliko teških trka za Doviziosa dok je bio u protrazi za svojim tempom.

On je na Velikoj nagradi Nemačke pao u 14. krugu dok je pokušavao da se približi Calu Crutchlowu. To je omogućilo Bradley Smith da izjednači sa njime po broju bodova u šampionatu, kojih sada obojica imaju po 87.

Andrea Dovizioso: „Veoma sam razočaran zbog pada. To mi zaista nije trebalo. Startujući sa četvrtog reda želeo sam da nadoknadim neke pozicije iako je to na ovoj stazi sve osim lako. Forsirao sam i vozio krugove veoma brzo, ali pošto sam uvek bio na granici napravio sam grešku. Razočaran sam zbog tima i šteta je za šampionat, ali pored ovoga to takođe potvrđuje da nemamo istu brzinu kao što smo imali na početku sezone. Znali smo da će biti teško na ovoj stazi, sada samouvereno isčekujem Indianopolis, koji nam može dati još neke indikacije o našem sadašnjem nivou jer je to staza koja malo više odgovara GP15.“

 

 

Foto: ducati.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video