Dovizioso: „Ove godine možemo da budemo konkurentni“

Uprkos što je prošle godine završio na četvrtoj poziciji na Velikoj nagradi Australije, Doviziosu uopšte nije bilo lako na ovoj stazi, od prelaska u kraljevsku klasu 2008. Dovizioso se samo jednom popeo na podijum na Phillip Islandu kada je 2011. osvojio treću poziciju. U sezoni 2015. Ducati je napravio neverovatan napredak u poređenju sa predhodnom formom, Andrea Iannone i Andrea Dovizioso se sada bore za pozicije među prvih pet vozača u generalnom plasmanu.

Ducati nije imao uspeha na Phillip Islandu još od kada je Casey Stoner osvajao svaku trku koju je vozio za legendarni italijanski brend. Phillip Island ima jedinstvene vremenske uslove sa jakim često viđenim vetrovima. Ducati je ove sezone eksperimentisao sa aerodinamičkim promenama, naročito krilcima, i ti će eksperimenti možda pružiti prednost GP15 i Andrei Doviziosu po vetrovitom vremenu.

Andrea Dovizioso: „Phillip Island nije jedna od mojih omiljenih staza, ali sa GP15 verujem da ove godine možemo da budemo konkurentni, i to bi trebalo da bude dobar vikend za nas. Biće interesantno videti kako će se stvari odvijati jer prošle godine uopšte nisam imao dobar osećaj na motociklu. Tokom vikenda u Motegiu, mi smo poboljšali naš nastup pa ćemo i ovde naporno raditi da dobijemo dobar rezultat.“

 

 

 

Foto: ducati.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video