Dovizioso: „Optimističan sam pred Motegi“

2014. je Andrea Dovizioso osvojio pol poziciju za Ducati na Velikoj nagradi Japana što je bila prekretnica za Ducati jer su se vratili na čelo MotoGP šampionata. U Motegiu su Ducati kao i Dovizioso zabeležili odlične rezultate, Ducati je u četiri navrata odnosio pobedu na Japanskoj stazi a Dovizioso je 2010. stajao na drugom stepeniku podijuma. Samo je dva puta ‘Desmo Dovi’ završio van prvih pet u Motegiu i nikada nije bio van prvih deset u MotoGP klasi. Ducatijev vozač i Bradley Smith su u tesnoj borbi za petu poziciju u šampionatu, tako da će dobar rezultat biti izuzetno koristan za Doviziosa.

Jaka kočenja po kojima je Motegi postao poznat išli su u prošlosti na ruku Ducatiju i Dovizioso želi da vidi kako se GP15 snalazi na tehničkoj stazi. Pronalaženje podešavanja GP15 koja će mu omogućiti stabilnost u zonama jakih kočenja biće od ključnog značaja za uspeh i to je prva oblast na kojoj Dovizioso i njegov tim planiraju da rade.

Andrea Dovizioso: „Motegi je jedna od mojih omiljenih staza jer ima dosta kočenja, i nadam se da ću ove godine biti jednako brz sa mojim GP15, i ako nisam imao sjajan osećaj u Aragonu. Pokušaćemo da modifikujemo set-up kako bi poboljšali stabilnost na kočenju, ali u svakom slučaju ja sam optimističan pred Motegi jer sam skoro uvek postizao dobre rezultate u MotoGP-u, uključujući dve pol pozicije, 2010. i prošle godine.“

 

 

 

Foto: ducati.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video