Dovizioso: „Očekujem mnogo od ove trke“

Andrea Dovizioso ima velika očekivanja pred ovonedeljnu Veliku nagradu Britanije koja se vozi u Silverstonu. Dovizioso ima dobar skor na britanskoj stazi, završio je na drugoj poziciji 2010. i 2011. godine, a zatim je ga je manje od jedne sekunde delilo od treće potzicije na prošlogodišnjoj trci.

„Silverstone je jedna od mojih omiljenih staza, jako je lepa i srećan sam što ću se tu trkati u nedelju,“ rekao je Dovizioso.

„Naravno da očekujem mnogo od ove trke, ali ipak moramo da poboljšamo prednji kraj pa tek onda možemo da ciljamo na dobre rezultate, posebno zbog toga što su vrhunski momci u ovom momentu u savršenoj formi.“

„Ja sam optimista pred predstojeći vikend u Engleskoj.“

Dovizioso je trenutno šesti u generalnom plasmanu, dva mesta iza Andree Iannone koji nije bio ispod šeste pozicija u svakoj trci ove sezone.

„Iako još nisam tamo ostvario pristojne rezultate, Silverston je staza koju mnogo volim. To je stvarno odlična staza i omogućava vam da postignete veoma velike brzine. Biće interesantno videti kako će moj Desmosedici GP15 ići ove godine jer 2014. uopšte nije bio loš vikend, pa se nadamo da ćemo ovaj put biti bolji.“

 

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video