Moto trke MotoGP

Dovizioso: Možemo biti brzi, ali ne tokom cele trke

Baš kada se učinilo da će Andrea Dovizioso trku u Le Manu potencijalno završiti na podijumu, pao je. Samo 13 vozača je završilo trku, ostali su nakon greški završili pokraj staze. U krivini broj 7, Dovizioso je pao u istom trenutku kao i Marc Marquez. Obojica su izgubila kontrolu nad prednjim krajem. Marc nije odustao, vratio se na stazu i završio kao poslednji, sa osvojena 3 boda. Vozač Ducatija se vratio u garažu.

Uprkos tome što mu je ovo treća uzastopna trka koju nije završio, a ukupno četvrta od početka sezone, dokazao je da Ducati može da se vozi u samom vrhu. Njegov timski kolega, Iannone, takodje je pao i ispustio šansu da dodje do drugog mesta na kom se u tom trenutku nalazio.

“ Velika šteta i to baš kada smo imali dobru strategiju i startovali odlično. Nalazio sam se u grupi koja prati Lorenza, a vozeći, pokušavao sam da pronadjem mesto na kom bih mogao da obidjem Rossija. U krivini 7, prednja guma je izgubila prijanjanje i našao sam se na zemlji. Nakon analize telemetrije, utvrdili smo da sam se u krivini nalazio pod uglom samo 2 stepena većem nego u prethodnom krugu. Osim ovoga, gume su se dobro pokazale tokom vikenda. Nažalost, karakterostika ovih guma je da nikako ne upozore kada gube prijanjanje i zato sam pao. Sakupili smo dosta podataka, shvatili smo da možemo biti jako brzi, ali ne tokom cele trke. Radujem se odlasku na sledeću trku u Mudjelu “ izjavio je Andrea Divizioso.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video