Dovizioso: „Mislim da sada imamo dobru osnovu“

Andrea Dovizioso i njegov Ducati tim imali su neverovatan početak sezone. Nakon druge pozicije u Kataru na startu sezone 2016. oni će pokušati da još jednom ponove uspeh na Velikoj nagradi Motul de la República Argentina. Ali rezultati u Argentini nisu uvek išli Doviju na ruku, u 2014. uspeo je da zauzme tek devetu poziciju. Na sreću Ducati je sada u mnogo boljoj poziciji, njihovom motoru sada ne nedostaje snage.

Desmosedici GP imao je odličan debi u Karatu i kao i Dovizioso i Andrea Iannone je dokazao da je mašina sposobna da bude na vrhu i da se bori za pobede. Ali Termas de Rio Hondo će biti potpuno novi izazov jer Dovi nikada na ovoj stazi nije vozio na Michelin gumama.

Andrea Dovizioso: „Termas staza je potpuno drugačija od Losail-a, ali sudeći po našim trenutnim performansama mislim da sada imamo dobru osnovu za nekoliko narednih trka. Ove godine uvek postoji malo nepoznatih faktora kada odete na stazu na kojoj nikada niste testirali sa Michelinom, ali nakon Katara ja sam svestan da je Desmosedici GP već dostigao odličan nivo konkurentnosti i zato sam siguran da se i u Argentini takođe možemo boriti za vodeće pozicije.“

 

 

 

Foto: ducati.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video