Dovizioso kreće sa pol pozicije

Sa vremenom 1.54:113 Dovizioso je postavio najbrže vreme na kvalifikacionom treningu u Qataru i sutra će krenuti sa pol pozicije sa svojim Ducatijem GP15.

U poslednjim minutima treninga, Dovizioso je uspeo da odveze krug brže od Danija Pedrose koji je tokom celog kvalifikacionog treninga imao najbrže vreme. Dani Pedrosa će krenuti sa druge pozicije, ostavivši iza sebe klupskog kolegu Marca Marqueza.

Sa četvrte pozicije krenuće drugi fabrički Ducati na kome sedi Andrea Iannone. Na petoj poziciji nalazi se još jedan Ducati kojim upravlja Yonni Hernandez, koji je vreme postavio prateći aktuelnog šampiona.

Na šestoj poziciji nalazi se najbolje plasirana Yamaha Jorge Lorenza, koji je bio brži od Smitha, koji se umešao između njega i Rossija. Ducati na kome je Petrucci nalazi se na devetoj startnoj poziciji, dok najbržih 10 kompletira Pol Espargaro.

Aleix na Suzukiju će krenuti sa 11. pozicije, dok je poslednja pozicija drugog kvalifikacionog treninga pripala Crutchlowu koji je minut pre kraja treninga pao.

Pročitajte kompletne rezultate kvalifikacija.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video